U tajnosti se vode pregovori za novog selektora

Košarkaška reprezentacija i dalje bez selektora

U tajnosti se vode pregovori za novog selektora

E. Škorić

Seniorska muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine i dalje je bez selektora.

Damir Mulaomerović je napustio kormilo reprezentacije nakon neuspješnih kvalifikacija, a još uvijek nije poznato ko će naslijediti trenera Cibone.

Nekoliko je kandidata o kojima razmatra Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH, a na listi su trener Igokee Dragan Bajić, turskog Pinara Nenad Marković, grčog AEK-a Jure Zdovc, kao i proslavljeni Svetislav Pešić i Adis Bećiragić (Azir Bekir), koji su bez angažmana.

Do 16. marta će se, u strogoj tajnosti, voditi razgovori s kandidatima, a nakon toga je zakazana sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, kada će se suziti krug kandidata.

Predsjednik KS BiH Aleksandar Fulurija nije želio da otkriva detalje, rekao je da ništa neće biti poznato dok se ne završi sastanak UO 

No, bit će ubrzo poznati selektori omladinskih selekcija. Stručni savjet je predložio Bakira Srnu za tenera U14 selekcije, Dejan Bodiroga iz Trebinja konkuriše za U16 reprezentaciju, dok bi U20 reprezentaciju mogao da vodi Hrvoje Vlašić, a jedino nije poznato ko će naslijediti Josipa Pandžu na klupi U18 selekcije. Trener Čelika iz Zenice Slobodan Kecman ostao bi selektor U16 ekipe, Mara Lakić-Brčaninović iz tuzlanskog Jedinstva i dalje bi vodila U18 tim, a trener sarajevskog Plej-ofa Goran Lojo U20 selekciju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti