Zbog financijskih problema košarkaši ne putuju u Makedoniju?

Moguće otkazivanje nastupa u pretkvalifikacijama

Zbog financijskih problema košarkaši ne putuju u Makedoniju?

M. Šljivak

Zbog financijskih problema u kojima se nalazi Košarkaški savez Bosne i Hercegovine (KSBiH), odlazak naših seniora na pripremni turnir u Makedoniji je pod znakom pitanja.

Ovo je za Avaz potvrdio potpredsjednik Upravnog odbora Sejo Bukva, a postoji mogućnost da naš tim propusti i pretkvalifikacije, što bi bila zaista velika bruka.

"Voda je došla do grla. Pritisli su nas porezi i ostala su dugovanja iz prošlosti. Stanje na računu Saveza je nula i zbog toga ćemo, gotovo sigurno, morati otkazati odlazak naših seniora na pripremni turnir u Makedoniji. To je već samo po sebi bruka, ali bi mogla biti i veća ako budemo prisiljeni otkazivati i zvanične nastupe naših reprezentacija na međunarodnoj sceni. Ako se nešto drastično ne promijeni u narednim danima, a kakva je trenutno situacija, nisam veliki optimista da će se to desiti, pod znak pitanja doći će i učešće seniora u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo", rekao je za Avaz Sejo Bukva.

Naša selekcija danas i sutra igra prve pripremne duele pred nastup u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Protivnik je Bjelorusija, a kako stvari stoje dvije utakmice protiv ove selekcije mogle bi biti posljednje ove godine.

Vrlo lako bi se moglo desiti i da se odustane od pretkvalifikacija koje počinju već za 20 dana, što bi bila svakako velika bruka i sramota.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti