"Ako izbace Dinamo, mi nećemo igrati protiv Barcelone"

Sportski direktor Anderlechta

"Ako izbace Dinamo, mi nećemo igrati protiv Barcelone"

Priča u kojoj su juniori Dinama ostvarili historijski plasman u osminu finala Lige prvaka mogla bi imati tužan kraj. 

Naime, u pobjedi nad Anderlechtom nastupio je i Matija Fintić koji je ustvari bio pod supenzijom zbog tri žuta kartona, a takav propust mogao bi koštati Dinamo izbacivanja iz Lige prvaka (U19) i utakmice protiv Barcelone. 

Interesantno je što se Anderlecht, vjerovali ili ne, nema namjeru žaliti. 

"Fair-play je bio na terenu 90 minuta. Dinamo je zasluženo pobijedio, njihova pobjeda nema mrlje i oni su ti koji bi trebali igrati protiv Barcelone. Čak i ako UEFA eliminiše Dinamo, mi nećemo htjeti igrati protiv Barcelone. Nismo zaslužili i to je za nas gotova stvar. Veliki smo klub, prepun ponosa i proći dalje unatoč porazu nije nešto na čemu se temelji Anderlechtova doktrina. Pobijeđeni smo i moramo čestitati", kazao je za Goal.com sportski direktor kluba Jean Kindermans. 

U Anderlechtu su svjesni da odbijaju utakmicu za polufinale Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Mi smo svjesni toga, ali znamo i koliko bi djeca patila da im ovako uzmemo snove. Ovo nije seniorski fudbal, nije biznis, nema tu profesionalizma. Ne mogu zamisliti lica Dinamove djece kad su saznala da bi mogla biti eliminisana zbog nečijeg administrativnog propusta. Ne mogu zamisliti da djeca plaču i ispaštaju, a na terenu su bili bolji. Tako mi razmišljamo i što se nas tiče, Dinamo je pobjednik i igrat će protiv Barcelone u Maksimiru."

Dinamo je protiv Anderlechta slavio rezultatom 2:0, a jedan pogodak bio je djelo našeg juniorskog reprezentativca Amera Gojaka. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti