Ancelotti najbolji na svijetu, Vaha predvodi bh. stručnjake

Lista najboljih trenera svijeta

Ancelotti najbolji na svijetu, Vaha predvodi bh. stručnjake

Internetska stranica Football Coach World Ranking bavi se aktuelnim rankingom najboljih svjetskih fudbalskih stručnjaka, a danas je objavila i najnoviju listu prema kojoj je najbolji klupski trener svijeta Carlo Ancelotti.

Odmah iza njega nalaze se Pep Guardiola i Diego Simeone. Četvrti na listi je Jorge jesus, peti Jose Mourinho dok se na šestoj poziciji nalazi još jedan trener španskog kluba i to Unai Emery. Na sedmom i osmom mjestu slijede dva Francuza, Blanc i Wenger, dok deveto mjesto zauzima Manuel Pellegrini. Listu od deset najboljih zaključuje Luis Enrique, trener Barcelone.

Što se tiče bosanskohercegovačkih stručnjaka, najbolje plasiran je Vahid Halilhodžić koji zauzima 367. mjesto. Simo Krunić je smješten na 712. poziciju dok je Vlado Čapljić 1193. Sada već bivši trener Željezničara Admir Adžem nalazi se na 1315. mjestu najboljih svjetskih trenera.

Od trenera sa Balkana najbolje kotira Slaven Bilić, trener Bešiktaša, koji se nalazi na 80. mjestu. Siniša Mihajlović je 132. dok je Marko Nikolić 173. trener svijeta. 

Za one koji ne znaju, ova lista pravi se na principu teniske ATP liste i prati aktuelne rezultate uspoređujući ih s prošlogodišnjim a u obzir se uzima i snaga takmičenja. Kompletnu listu najboljih klupskih trenera današnjice možete pregledati ovdje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.