Bešić: Čast je predstavljati svoju domovinu

Reprezentativac BiH za mađarski Sport7

Bešić: Čast je predstavljati svoju domovinu

Muhamed Bešić pomalo iznenađujuće se našao na spisku putnika za Brazil. Najbolji fudbaler mađarske lige nakon što je propustio sve kvalifikacijske mečeve ponovo je zavrijedio povjerenje Safeta Sušića što je bio šlag na uspješnu sezonu u dresu Ferencvarosa.

„Nakon dobrih igara u Ferencvarosu ponovo sam pozvan u reprezentaciju. Istina je da je bilo nesuglasica sa selektorom mlade reprezentacije, ali smo ugodnim razgovorom sve na kraju izgladili. Safet Sušić je rekao da će me pozvati ukoliko riješim spor sa selektorom mlade reprezentacije i to se na kraju i dogodilo. Nakon godinu dana se vraćam u reprezentaciju i jako sam sretan zbog toga. Imam čast predstavljati svoju domovinu i to me čini sretnim. Danas sam mnogo bolji igrač nego prije dvije godine kada sam bio član A reprezentacije,“ izjavio je Muhamed Bešić za mađarski Sport7.

Bosna i Hercegovina jedini je debitant na velikoj fudbalskoj smotri. Iskustvo nije na našoj strani, ali je Bešić kao i ostali Zmajevi optimista pred Mundijal u Brazilu.

„Nikada prethodno nismo bili sudionici Svjetskog prvenstva. Nemamo iskustva, ali ukoliko nastupimo hladne glave siguran sam da možemo proći u drugi krug takmičenja. Jači smo od Nigerije i Irana,“ dodao je Bešić i obećao da će uskoro zaigrati u velikom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.