Čarobna noć za pamćenje
Foto: EPA

Nestvaran nastup Messija

Čarobna noć za pamćenje

M. Šljivak

Zahvaljujući Lionelu Messiju reprezentacija Argentine igraće na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Čudesni napadač je s tri gola protiv Ekvadora Gaučosima donio pobjedu od 3:1 i plasman na Mundijal i tako je još jednom pokazao da se radi o jednom od najvećih fudbalera svih vremena.

Očajnu Argentinu u proteklih nekoliko mjeseci ni on nije mogao izvaditi iz svih problema. Igrali su užasno loše, a katastrofalno su krenuli i u Quitu. Primili su gol već u prvoj minuti i pred njima je bio pravi Sizifov posao.

Pojavio se potom omaleni čarobnjak. Čarolijom koje očigledno ima još mnogo u nogama donio je veliki preokret i s tri fenomenalna gola odveo je svoj nacionalni tim na Svjetsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Argentina će se nakon ovog nastupa još više kljanjati čovjeku čije će ime zauvijek pamtiti - Lionel Messi.

Uživajte još jednom u nastupu jedonog od najboljih ikad.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi