Reprezentativac BiH i fudbaler bordo tima za SportSport.ba

Cimirot: Teška utakmica, ali dat ćemo sve od sebe

Fudbalski klub Sarajevo sutra će na stadionu Borussije Mönchengladbach odigrati revanš susret Play Offa Evropske lige.

Prva utakmica na stadionu Asim Ferhatović Hase završena je pobjedom ekipe iz Njemačke rezultatom 3:2. Izabranici Dženana Uščuplića i pored poraza od Borussije oduševili su bh. fudbalsku javnost. Posebnu pažnju privukao je Gojko Cimirot, čime je potvrdio da se nije slučajno našao na spisku selektora Sušića. 

"Velika mi je čast što sam dobio poziv selektora Sušića. Veliko mi je zadovoljstvo i nadam se da ću svojim igrama opravdati poziv selektora," kaže Cimirot. 

"Naravno da je tempo ostavio traga, jer mi nismo navikli na ovakav tempo. Što se tiče utakmice u Bijeljini, mislim da je presudio loš teren, jer mi ove sezone nismo navikli da igramo na lošem terenu. Naravno umor je bio dodatni faktor," kaže Cimirot i dodaje: 

"Pohvale mi daju dodatni motiv, dodatna krila, da pružam što bolje partije u dresu Sarajeva. Znamo i sami da nas očekuje teška utakmica u Njemačkoj, tvrda utakmica pred mnogo navijača, a mi ćemo dati sve od sebe, da ostvarimo prolaz," kaže Cimirot.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.