Domaći neumoljivi, Sparta najubjedljivija

Domaći neumoljivi, Sparta najubjedljivija

A. Beganović

Večeras su odigrana tri susreta 3. pretkola Lige prvaka, a u sve tri su slavile domaće ekipe.

Sparta je u Pragu dočekala Malmo i slavila je s 4:2, iako je u dva navrata bila u rezultatskom minusu. Gosti iz Švedske su poveli u 17. minuti golom Forsberga, da bi pet minuta kasnije Lafata izjednačio. No, u 27. minuti Kiese Thelin vraća prednost Šveđanima.

Početkom drugog dijela, tačnije u 51. minuti Lafata ponovo stvari vraća na početak, a minut kasnije Kovac pogađa za vodstvo Sparte. Dvadeset minuta prije kraja Lafata svojim trećim pogotkom donosi Sparti solidnu prednost pred revanš.

Slovan je u Bratislavi s 2:1 savladao Sferiff Tiraspol. Zofcak i Meszaros su pogađali za domaću ekipu, dok je Richardino postigao vrijedan pogodak za goste.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do minimalne pobjede stigao je i mađarski Debrecen, koji je na domaćem terenu s 1:0 savladao BATE, a jedini pogodak na susretu postigao je Sidibe u 56. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti