Galliani: Modić će naredne sezone igrati u prvom timu

Potpredsjednik AC Milana o mladom reprezentativcu BiH

Galliani: Modić će naredne sezone igrati u prvom timu

Dino Kurbegović

Mladi reprezentativac naše zemlje 18-godišnji Andrej Modić ove sezone igra u velikoj formi za ekipu Milana koja se takmiči u Primaveri.

U ligi u kojoj nastupaju mlađi igrači koji se tek trebaju dokazati, ovaj defanzivni veznjak je odigrao svih 10 utakmica, a postigao je i dva gola. O golu Modića protiv ekipe Lanciana prošlog vikenda pričat će se još dugo, a dobre igre ovog igrača prate i čelni ljudi Milana, koji su zadovoljninjegovim razvojem.

Potpredsjednik AC Milana Adriano Galliani kako prenosi www.mondoprimavera.it siguran je da će Modić ubrzo igrati za seniorsku ekipu.

"Pratimo razvoj naših mladih igrača, a ono što mogu da kažem da će Andrej Modić sigurno igrati za prvi tim naredne sezone. On je veliki talenat i odlično se razvija, samo mu je potrebno da dobije nekoliko kilograma i bez problema će igrati i protiv najjačih ekipa u Italiji. Seniorski nogomet i igranje u Seriji A zahtjeva velike napore, ali se nadam da će Modić biti spreman nositi se s tim", kazao je za italijanske medije Galliani.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače Modić je juniorski i mladi reprezentativac naše zemlje, te se nadamo da ćemo naredne sezone pored  Đurića, Pjanića, Zukanovića i Lulića imati još jednog predstavnika u jednoj od najboljih liga u Evropi.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.