Golman Bešiktaša pobjedu posvetio prvom predsjedniku BiH

Zengin pobjedu posvetio Aliji Izetbegoviću

Golman Bešiktaša pobjedu posvetio prvom predsjedniku BiH

M. Šljivak

Bešiktaš je sinoć u Beogradu razbio Partizan s 4:0, a golman i kapiten turskog tima Tolga Zengin, odlučio je da pobjedu posveti prvom predsjedniku Bosne i Hercegovine Aliji Izetbegoviću.

Godišnjica smrti prvog predsjednika Bosne i Hercegovine bila je četiri dana prije ovog susreta, a Zengin je odlučio da pobjedu u Beogradu posveti upravo njemu.

"Teren za igru je bio veoma težak. Kiša je dosta natopila teren, ali smo odigrali kako smo željeli. Želio bih da ovu divnu pobjedu posvetim Aliji Izetbegoviću, prvom predsjedniku Bosne i Hercegovine, čija je godišnjica smrti bila prije četiri dana", rekao je nakon utakmice u Beogradu Tolga Zengin.

Bešiktaš će u narednom kolu ugostiti Partizan u Istanbulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.