Izmijenjeni sastav Barce rutinski slavio protiv Deportiva

Sanchez i Messi strijelci

Izmijenjeni sastav Barce rutinski slavio protiv Deportiva

Edmir Škorić

U "test" utakmici pred veliki okršaj s Milanom u uzvratu osmine finala Lige prvaka, nogometaši Barcelone savladali su Deportivo s 2:0.

Sastav Barcelone, očekivano, potpuno izmijenjen. Na klupi su ostali Messi, Iniesta, Busquets, Pique, Pedro, Jordi Alba... Naravno, Barcelona svejedno ima dovoljno kvalitetnih igrača da osvoje tri boda protiv posljednjeplasirane momčadi prvenstva.

 

Deportivo je jedini klub u Primeri bez gostujuće pobjede nakon nepunih 27 kola. Izabranici Fernanda Vazqueza će i dalje ostati prepoznatljivi po tome. 

 

Večeras apsolutna dominacija Barcelone, makar igrači mislima odavno bili na utakmici s Milanom, gdje Katalonci moraju juriti dva gola zaostatka iz prve utakmice (0:2). Pobjeda nad Deportivom će malo vratiti igrače Barcelone na pobjednički kolosjek nakon dva vezana poraza od Reala. 

 

Vodeći gol na večerašnjoj utakmici postigao je Alexis Sanchez u 38. minuti. Dani Alves je odlično centrirao s desne strane, Sanchez sa nekih osam metara loptu glavom zakucao u mrežu gostiju iz La Corune.  Konačnih 2:0 postavio je u 88. minuti Mesi, koji je u 62. ušao umjesto Ville.

 

Primera, 27. kolo:

Barcelona - Deportivo 2:0 (Sanchez 38, Messi 88)

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

 

<

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.