Kaiserslauternu derbi protiv Kölna, Aalen slavio bez Fejzića

2. Bundesliga, 28. kolo

Kaiserslauternu derbi protiv Kölna, Aalen slavio bez Fejzića

E. Škorić

U petak su odigrane prve tri utakmice 28. kola druge njemačke Bundeslige, a Kaiserslautern je u derbiju s 3:0 savladao Köln.

Kaiserslautern i Köln vode žestoku utrku za treće mjesto, posljednje koje donosi plasman u Bundesligu, odnosno razigravanje za učešće u istoj. Jarčevi su do ove utakmice imali bod više od svog protivnika, no sada je Kaiserslautern na trećem mjestu.

 

Mohammadou Idrissou je predvodio domaće na Fritz-Walter stadionu s dva pogotka (41, 79), dok je jedan djelo Čeha Jana Šimuneka iz 50. minute. 

 

U derbiju donjeg dijela tabele Bochum je lako pao pred svojim navijačima protiv Auea. Gosti su slavili sa tri pogotka u prvom dijelu, a strijelci su bili Rene Klingbeil, Tobias Nickenig i Fabian Müller.

 

Najneizvjesnije je bilo u okršaju Aalena i Ingolstadta, gdje je domaćin na kraju osvojio tri boda. Marcel Reichwein je doveo Aalen u vodstvo u 20. minuti, ali samo pet minuta kasnije je Caiuby s bijele tačke vratio stvari na početak. U nastavku Martin Dausch zabija za tri boda crno-bijelih.

 

Bh. reprezentativni golman Jasmin Fejzić nije branio u prvoj postavi.

 

2. Bundesliga, 28. kolo:

Kaiserslautern - Köln 3:0 (Idrissou 41, 79, Simunek)

Bochum - Aue 0:3 (Kingbeil 8, Nickenig 29, Muller 37)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Aalen - Ingolstadt 2:1 (Reichwein 20, Dausch 54 - penal/ Caiuby 25 - penal)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.