Klauzula u ugovoru Pogbe mnoge ostavila bez teksta

Juventus morao pristati na razne stvari

Klauzula u ugovoru Pogbe mnoge ostavila bez teksta

Endin Čaušević

Saga oko najvećeg transfera ovog ljeta prije nekoliko dana napokon je završena.

Paul Pogba je nakon četiri godine u Juventusu odlučio da se vrati u Manchester United, te je postao najskuplji fudbaler u historiji fudbala. Francuski reprezentativac je svoj nekadašnji klub koštao više od 100 miliiona eura, tačnije 105 miliona eura.

Ipak, to nije bilo sve. Pogba ima nekoliko zanimljivih klauzula u svom ugovor na koje je Juventus morao pristati. Jedna je posebno "zapala" za oči engleskim medijima, a to je klauzula da mu sada već bivši klub mora kupiti kuću u Manchesteru u vrijednosti od pet miliona eura.

Juventus je morao pristati i na to da 25 miliona eura od transfera ide Pogbinom agentu, te da će po dva miliona dobiti njegovi bivši klubovi Torcy, Roissy-en-Brie i Le Havre. Stara dama je na kraju nakon svega inkasirala 73 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi