Messi srušio Karioke u fudbalskoj ljepotici

Hat-trick Messija

Messi srušio Karioke u fudbalskoj ljepotici

M. Šljivak

Stadion Metlife u New Jerseyu ugostio je fudbalere Argentine i Brazila, a u velikom južnoameričkom derbiju Argentinci su slavili sa 4:3 u pravoj fudbalskoj ljepotici, koju je obilježio ponovo fantastični Lionel Messi koji je postigao tri gola.

Brazil je uprvih pola sata bio bolji tim. Propustili su nekoliko dobrih prilika prije nego je u 23. minuti Romulo na ubacivanje Neymara pogodio za vodstvo Karioka od 1:0.

A onda je na scenu stupio Lionel Messi. Za samo tri minute postiže dva gola i donosi peokret u ovom susretu. Prvo je u 31. minuti sjajno izbjegao ofsajd zamku i pogodio za 1:0, da bi gotovo na identičan način u 34.  minuti postigao gol za vodstvo Gaučosa od 2:1.

Vodstvom Argentina se otišlo na odmor, a Gaučosi su u nastavku preko Higuaina i Di Marije imali dvije dobre prilike da povećaju vodstvo, no iskoristili ih nisu. Sa druge strane Brazil je prvo zaprijetio preko Hulka, a do izjednačenja Karioke dolaze u 57. minuti igre. Odličnu akciju odigrali su Oscar i Damiao, a fantastičnu utakmicu Oscar obilježava golom za 2:2.

Nakon izjednačenja Brazil je nastavio sa napadima, a svi ataci ka golu Argentine isplatili su se u 72. minuti. Nakon kornera, golman Argentine Romero pravi veliku grešku i praktički spušta loptu na nog Hulka koji šutira iz prve, te pogađa za 3:2.

Samo četiri minute kasnije Argentina stiže do izjednačenja. Aguero je odlično izveo korner,a najviši u skoku je štoper Napolija Federico Fernandez pogađa za 3:3.

Novi preokret u režiji Argentine desio se u 85. minuti. Messi je ponove stupio na scenu i fantastičnim golom u same rašlje iz punog trka pogodio je mrežu brazilskog golmana Danila.

Utakmicu su pokvarili Ezquiel Lavezzi i Marcelo koji su se gotovo potukli u samoj završnici susreta, no u ostatku one pozitivne fudbalske strane promjene rezultata nije bilo, te je Argentina slavila sa 4:3.

 


szólj hozzá: Brazil vs Argentina 1:0 Romulo
szólj hozzá: Brazil vs Argentina 1:1 Messi
szólj hozzá: Brazil vs Argentina 1:2 Messi
szólj hozzá: Brazil vs Argentina 2:2 Oscar
szólj hozzá: Brazil vs Argentina 3:2 Hulk
szólj hozzá: Brazil Argentina 3:3 Fernandez
szólj hozzá: Brazil vs Argentina 3:4 Messi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.