Pandža i Čustović slavili, Mravac poražen

Belgijsko prvenstvo, 1. kolo

Pandža i Čustović slavili, Mravac poražen

E. Škorić

Večeras su odigrani susreti prvog kola belgijanskog šampionata. Mechelen bh. reprezentativca Borisa Pandže startao je pobjedom, dok je Westerlo Adnana Mravca poražen.

Golom Coulibalyja iz 88. minute Gent je slavio na gostovanju kod Weterloa, a bh. reprezentativac Adnan Mravac igrao je svih 90 minuta u redovima poraženog tima, dok je u redovima pobjednika do 70. minute igrao bh. internacionalac Adnan Čustović.

Mechelen je pogotcima Goriusa i Nonga bio bolji od Lokerena na svom terenu. Boris Pandža, bivši igrač Hajduka i aktivni bh. reprezentativac, odigrao je svih 90 minuta.

Dodajmo kako je Standard još sinoć remizirao sa Zulte-Waregemom (1:1), a večeras su do pobjeda došli Anderlecht nad AS Eupenom (4:1), te Kortrijk nad Club Bruggeom (1:0). Sutra igraju još Cercle Brugge i Charleori, te Genk i Germinal.

Belgija Pro liga, 1. kolo:
Standard - Zulte-Waregem 1:1
Kortrijk - Club Brugge 1:0
Mechelen - Lokeren 2:0
Westerlo - Gent 0:1
Anderlecht - AS Eupen 4:1
Sint-Triuden - Lierse 1:0
Cercel Brugge - Charleori (sutra)
Genk - Germinal (sutra)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.