Perfektna gluma koja je kladioničare dovela do nervnog sloma

Rijetko viđena prevara

Perfektna gluma koja je kladioničare dovela do nervnog sloma

M. Šljivak

Ekipa Celtica remizirala je jučer na gostovanju kod Ross Countyja rezultatom 2:2.

Rijetkost je u evropskim ligama vidjeti neku veliku grešku protiv nekog od velikana, ali to se upravo dogodilo Celticu i to u 88. minuti kada su ostali bez pobjede.

Sudija Don Robertson pokazao je na bijelu tačku nakon što je napadač domaćeg tima Alex Schalk perfektno odglumio kontakt sa defanzivcem Celtica Erikom Sviatchenkom. Dosuđen je penal iz kojeg je Ross County poravnao rezultat na konačnih 2:2.

Ovo je svakako bio veliki uradac na kladioničare. Bilo je mnogo onih koji su ukazali povjerenje novom-starom prvaku i sigurno ih je sudija Robertson, ali i glumac Schalk doveo do nervnog sloma.

Zaista perfektna gluma, a na potezu je sada Fudbalski savez Škotske, od kojeg će Celtic vjerovatno tražiti kaznu za ovog fudbalera, ali i sudiju Robertsona.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi