Sarajevo preko Huagesunda do 3. pretkola i 140.000 eura

Velika pobjeda bordo momaka

Sarajevo preko Huagesunda do 3. pretkola i 140.000 eura

A. Beganović

Fudbalski klub Sarajevo igrat će u 3. pretkolu Evropke lige. Naime, izabranici Dženana Uščuplića su večeras u Norveškoj savladali Haugesund sa 3:1, te su tako nadoknadili minus od jednog gola iz prvog susreta.

Nakon što se Željezničar i Zrinjski nisu uspjeli plasirati u narednu rundu evropskih takmičenja, fudbalerima Sarajeva je to pošlo za nogom.

Na samom otvaranju susreta većih uzbuđenja nije bilo, a na prvu priliku čekalo se do 15. minute, kada je Bilbija sjajno šutirao glavom, no golman domaćih bravuroznom intervencijom spašava svoj gol.

Samo dva minuta kasnije kolosalnu priliku su imali fudbaleri norveške momčadi, Agdestein je izašao pred Bandovića, koji fantastično brani. 

Igrala se 20 mninuta kada je aplauz na otvorenoj sceni zaslužio Miloš Stojčev. Veznjak Sarajeva došao sa nekih 30 metara sjajno šutira i postiže rijetko viđen pogodak za veliko slavlje bordo momčadi.

Sedam minuta kasnije domaći su mogli izjednačiti, ali Bandović i Tatomirović su spašavali momčad s Koševa. Samo minut kasnije Tatomirović je mogao pogoditi vlastitu mrežu. U 30. minuti s 20 metara je pokušao Stojčev, ali ovaj put nije bio precizan, a par minuta kasnije Banberg iz dobre pozicije loše šutira, pa ostaje 0:1.

Devet minuta prije kraja prvog poluvremena Sarajevo je udvostručilo svoju prednost. Bilbija je asistirao Okiću, koji je rutinski pogodio mrežu domaćeg gola.

Do odmora Sarajevo je s distance preko Duljevića i Velskoskog prijetilo Haugesundu, ali na odmor se otišlo s 0:2.

U drugi dio Sarajevo je ušlo s mišlju da sačuva prednost stečenu u prvom dijelu. Međutim, već u 47. minuti domaći smanjuju na 1:2 i to iz jedanaesterca, kojeg je skrivio Berberović, a u pogodak pretvorio Sema.

Domaći su u tom periodu imali mnogo više od igre i u 58. minuti Gytkjaer je imao sjajnu priliku, ali nije uspio savladati Bandovića. Nakon ove propuštene prilike gosti se oslobađaju pritiska i većinom se igra na sredini terena, no izabranici Dženana Uščuplića ne uspijevaju ugroziti gol Haugesunda.

Petnaest minuta prije kraja Banberg je dobro šutirao s 20 metara, no Banbadović je siguran, a u 80. minuti Berberović dobija drugi žuti kartin, pa su bordo momci do kraja igrali s igračem manje.

Međutim, samo dva minuta kasnije Cimirot sjajno upošljava Okića, koji svojim drugim pogotkom donosi Sarajevu prolaz u 3. pretkolo Evropske lige i novih 140.000 eura na računu.

Evropska liga, 2. pretkolo:
Haugesund - Sarajevo 1:3 (Sema 47' /Stojčev 20', Okić 36', 82')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

FK Haugesund: Per Morten Kristiansen, David Myrestam, Emmanuel Ekpo, Torbjørn Agdestein, Martin Bjørnbak, Ugonna Anyora, Kristoffer Haraldseid, Maic Sema, Alexander Stølås, Daniel Bamberg, Dušan Cvetinović.

FK Sarajevo: Dejan Bandović; Džemal Berberović, Ivan Tatomirović, Amer Dupovac, Bojan Puzigaća; Gojko Cimirot, Nemanja Bilbija, Miloš Stojčev; Ševko Okić, Haris Duljević, Krste Velkoski.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.