Schweinsteiger potpisao za Chicago Fire

Nijemac karijeru nastavlja u MLS

Schweinsteiger potpisao za Chicago Fire

D. Rakanović

Njemački vezista Bastian Schweinsteiger preći će iz Manchester Uniteda u Chicago Fire. 

Još jedan iskusni igrač okušat će svoju sreću u američkoj MLS ligi. 

Kako navode američki mediji, u klubu su danas potvrdili da je Bastian potpisao ugovor koji mu garantuje 4,5 miliona dolara u 2017. godini.  

"Tokom moje karijere, uvijek sam tražio prilike gdje sam se nadao da mogu napraviti pozitivan utjecaj i da pomognem da napravimo nešto veliko, rekao je Schweinsteiger za Chicago Tribune i dodao:

"Moj transfer u Chicago Fire se ne razlikuje od bilo čega prije. Kroz razgovore sa čelnicima kluba, uvjeren sam u viziju i filozofiju kluba i želim da im pomognem sa ovim projektom".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho rijetko je koristio usluge Schweinsteigera ove sezone. Nastupio je na samo 11 utakmica u svim takmičenjima, a u Premier ligi nije zabilježio nijedan naslov.

Prije nego što je došao na Old Trafford u julu 2015. godine, Schweinsteiger je cijelu karijeru proveo u Bayernu iz Munchena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi