Šta će Tankoviću sada obećati Zlatan?

Fulham mu neće produžiti ugovor

Šta će Tankoviću sada obećati Zlatan?

Mladi švedski fudbaler Muamer Tanković, po svemu sudeći neće dobiti novi ugovor u londonskom Fulhamu, javljaju švedski i engleski mediji.

Ovog talentovanog napadača bosanskohercegovačka sportska, a i šira javnost, upoznala nakon što je našoj U-19 selekciji na jednom kvalifikacionom turniru, koji se održao upravo na teritoriji ove skandinavske zemlje dao tri gola svojim "zemljacima".

Tada se mladi Tanković spektakularno izvinio svojoj domovini, "jer je samo radio svoj posao", kako je napisao na jednoj od društvenih mreža.

Bilo je to dovoljno za ljude iz N/FSBiH da bace oko na napadača koji je već bio član Fulhama, engleskog premierligaša. Pored poziva iz našeg Saveza, i najbolji strijelac u historiji reprezentacije BiH i napadač Manchester Cityja, pokušao je ubijediti Tankovića da se u budućnosti odluči za dres domovine njegovih roditelja.

Ipak, samo nekoliko dana kasnije, sav ponosan jer ga je nazvao, niko drugi do Zlatan Ibrahimović, Tanković je izjavio: "Džeko je obećao raj, ali je Zlatan rekao samo jednu stvar".

Pametnom dosta, a početkom maja mladi napadač debitovao je za Švedsku u porazu u od 2:1 u prijateljskom susretu sa Turskom odigranom u Ankari.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Fulham je nakon očajne sezone napustio društvo najboljih engleskih klubova, a tim sa Craven Cottagea, prema pisanju engleskih medija, neće produžiti ugovor sa Šveđaninom, za kojeg su se ne tako davno interesovali Liverpool i Tottenham.

Ode Mujo u mornare...
Ne sveti se niko Tankoviću, ali da je odabrao BiH, možda bi sada gledao drugi scenarij. Ipak, vjerovatno će popularnog Muju i sada nazvati Zlatan, da ga utješi. Samo je pitanje šta će mu sada obećati?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.