Standardni stoper Lecha propušta duel sa Sarajevom?

Arajuuri se još nije oporavio od povrede

Standardni stoper Lecha propušta duel sa Sarajevom?

A. Beganović

U 2. pretkolu Lige prvaka bosanskohercegovački prvak FK Sarajevo snage će odmjeriti sa prvakom Poljske, Lechom.

Poljski prvak priprema se za dvomeč sa Sarajevom, a kako javljaju tamošnji mediji, u odnosu na prošlu sezonu u odbrambenom redu Lecha moglo bi doći do promjene, odnosno mjesto u timu bi mogao izgubiti finski defanzivac Paulus Arajuuri.

Iskusni 27-godišnji stoper, prema pisanju poljskih medija, ima problema sa povredom, što na pripremam koristi Mađar Tamas Kadar.

Poljski mediji javljaju da se Kadar na pripremama pokazao u sjajnom svjetlu, te da će upravo on predvoditi odbranu Lecha u duelima sa Sarajevom, te u susretu poljskog Super kupa sa Legijom iz Varšave.

Svjestan je svoje trenutno loše situacije finski defanzivac, koji je počeo trenirati nešto lakšim intenzitetom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Teško je gledati kako momci treniraju punim intenzitetom. Činim sve što je u mojom moći kako bih se što prije vratio na teren. U odnosu nba prošlu sedmicu osjećam se bolje, no ne znam kada ću biti spreman za igru. Ispred nas su velike utakmice i želio bih pomoći saigračima, ali moram biti strpljiv", za poljke medije je izjavio Arajuuri.

Podsjetimo, finski defanzivac je povrijedio mišić u posljednjem susretu prošle sezone. U prošloj sezoni je za Lech u prvenstvu odigrao 25 utakmica i postigao je tri pogotka, dok je Kadar odigrao devet prvenstvenih utakmica i nije se upisao u listu strijelaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.