Tottenham ubjedljiv protiv gradskog rivala

Spursi ostali u igri za Ligu prvaka, Fulham tone

Tottenham ubjedljiv protiv gradskog rivala

Tottenham je na otvaranju 35. kola engleskog Premiershipa na svom White Hart Laneu slavio pobjedu protiv gradskog rivala Fulhama rezultatom 3:1, te je s nova tri boda ostao u utrci za četvrtu poziciju.

Trener Tottenhama Tim Sharwood iznenadio je sve sastavom koji je izveo na White Hart Line. Pored povrijeđenog Kylea Walkera, na kojeg nije mogao računati u ovoj utakmici, Sharwood je na klupi ostavio nekoliko standardnih igrača.

Od prve minute su zaigrali Fryers u odbrani, Dembelea je u sredini zamijenio Nacer Chadli, dok je u vrhu napada umjesto Roberta Soldada zaigrao Harry Kane. Na klupi su još ostali i Sigurdsson i Townsend. Igrači kojima je Sharwood ukazao povjerenje na najbolji način su mu zahvalili.

Tottenham je od prve minute odmah krenuo žestoko prema golu gostiju, ali su se igrači FelixaMagatha odlično branili. Fulhamov veteran Scott Parker je u sredini terena odlično parirao Paulinhu i Eriksenu, te je podsjetio na najbolje igračke dane.

Nakon nekoliko propuštenih prilika domaći igrači su u 35. minuti napokon došli do vodstva. Christian Eriksen je odlično ubacio s desne strane, a na drugoj stativi se sjajno snašao Jose Paulinho i sedmim golom sezone doveo Spurse u vodstvo.

Radost domaćih navijača je trajala nepune dvije minute, a onda je Steve Sidwell prošao kroz neopreznu odbranu Tottenhama i izjednačio na 1:1. 

U nastavku utakmice totalna opsada gola Fulhama. Igračima Tottenhama bile su potrebne samo tri minute igre da postignu novi pogodak. Aaron Lennon je sjajno s desne strane ubacio, a mladi Harry Kane se golom zahvalio Sharwoodu na ukazanm povjerenju.

U 56. minuti utakmice Felix Magath je iz igre izveo Parkera i sredina terena se potpuno raspala. U narednih deset minuta Tottenham je imao čak 90 posto posjed lopte na svojoj strani.

Novi pogodak stigao je u 62. minuti. Ponovo je pokretač akcije bio najbolji igrač Tottenhama danas Eriksen, koji je asistirao Younesu Kaboulu za 3:1. Pet minuta kasnije jedna sporna situacija. Kačaniklić je oboren u kaznenom prostoru Tottenhama, ali sudija nije pokazao na bijelu tačku. Uzalud su igrači Fulhama protestovali.

Fulham je mogao smanjiti rezultat u 77. minuti, ali je Sidwellov udarac sa bijele tačke golman Tottenhama Hgo Lloris uspio odbraniti. Prethodno je Eriksen igrao rukom, a sudija je ovaj put pokazao na penal. 

Tim Sharwood je u 79. minuti utakmice uveo u igru Soldada koji je zamijenio Harryja Kanea. Bila je to prilika da mladi napadač dobije zaslužen aplauz domaćih navijača. Ovacije je doživio i Eriksen u 85. minuti kada ga je zamijenio Townsend.

Tottenham je s nova tri boda ostao u borbi za četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, dok se Fulham ovim porazom našao na ivici provalije. Pred igračima Felixa Magatha je zaista težak zadatak da izbore opstanak u ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:


TOTTENHAM-FULHAM [1-0 PAULINHO] (19/04/2014) by scrivoquandovoglio
Tottenham 1 - 1 Fulham Goal Steve Sidwell Great... by SkyNews80


Tottenham 2 - 1 Fulham Goal Harry Kane 19.04.2014 by SkyNews80

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.