UEFA iznijela zvaničan stav o formiranju Balkanske lige

Oglasio se Aleksandar Čeferin

UEFA iznijela zvaničan stav o formiranju Balkanske lige

Teme:

Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin danas je isključio mogućnost formiranja nove lige u kojoj bi nastupali klubovi iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

Iako se u domaćim i regionalnim medijima posljednjih dana mnogo pisalo o novoj ligi, pa čak i sistemu takmičenja te nagradnim fondovima, realnost je ipak mnogo drugačija što potvrđuju riječi Slovenca na čelu UEFA-e.

"Nema istine u nedavnim tvrdnjama o osnivanju regionalne, tzv. Balkanske lige. Za razliku od onoga što je napisano u nekim medijima, UEFA nije donijela nikakvu odluku u vezi sa stvaranjem takvog prvenstva", rekao je Čeferin, koji je naglasio da su domaća takmičenja temelj fudbala u Evropi.

"Iako su transnacionalna takmičenja pomenuta u nekim slučajevima trenutno ne postoje konkretni prijedlozi. Svaka takvu ideju bi razmatrala UEFA ukoliko inicijativu pokrenu nacionalni savezi", stoji u zvaničnom stavu krovne kuće fudbala u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi