Vatreni preokretom do pobjede u Velsu

Pobjeda Hrvatske

Vatreni preokretom do pobjede u Velsu

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Hrvatske savladala je večeras kao gost selekciju Velsa nakon preokreta rezultatom 2:1.

Prvo poluvrijeme donijelo je dosta uzbuđenja. Bale je prvi prijetio na ovom susretu, ali je njegov udarac završio pored gola. Potom su Vatreni uzvratili. Eduardo je imao veliku priliku u 13. minuti, no njegov udarac sa svega tri metra glavom je odbranio Myhill. Sammir je zatim imao dobar pokušaj, ali je njegov udarac završio pored gola.

Vels je u vodstvo stigao u 21. minuti. Dosuđen je penal zza domaću reprezentaciju, a precizan izvođač je bio Gareth Bale za prednost Velšana od 1:0.

Hrvatska je još jednu dobru priliku imala preko Badelja, čiji udarac odlazi tik uz desnu stativu gola Velsa, da bi u finišu prvog poluvremena Bale imao veliku priliku, ali je iz dobre situacije šutirao preko gola.

U nastavku su Vatreni igrali mnogo bolje. Do zasluženog izjednačenja su stigli u 77.minuti. Dejan Lovren je udarcem sa preko 30 metara pogodio za poravnanje rezultata na 1:1. Deset minuta kasnije potpuni proekret. Eduardo Da Silva je pogodio mrežu domaćih za konačnih 2:1.


Belgija je u ovoj grupi golom Edena Hazarda slavila pobjednu nad Makedonijom rezultatom 1:0.

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 


GAL1CRO0 by Samu300


GAL1CRO1 by Samu300
GAL1CRO2 by Samu300

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.