Zbunjeni Schweinsteiger nijemo gledao šta ga pitaju
Foto: EPA

Ništa mu nije bilo jasno

Zbunjeni Schweinsteiger nijemo gledao šta ga pitaju

M. Šljivak

Bastian Schweinsteiger jučer je predstavljen kao novi igrač američkog Chicago Firea.

Njemački veznjak je na fantastičan način dočekan u Gradu vjetra, ali su američki novinari očigledno jako loše informisani što se fudbala tiče.

Tako je jedan od njih postavio nevjerovatno pitanje njemačkom fudbaleru, koje ga je ostavilo potpuno zbunjenim.

"Da li očekujete da s vama Chicago Fire može osvojiti Svjetsko prvenstvo"?, upitao je jedan od njih.

Schweinsteiger se na trenutak zbunio, a zatim je "uskočio" generalni menadžer kluba Nelson Rodriguez, koji je novinaru objasnio kako Fire ne nastupa na Svjetskom prvenstvu, već u MLS ligi.

Potom je iskusni veznjak naveo i očekivanja koja ima u novom timu.

"Uvijek vjerujem da moj tim može pobijediti, čak i ako igra protiv najboljih timova svijeta. Uvijek postoji šansa i tokom karijere sam mnogo puta vidio da je sve moguće", istakao je njemački fudbaler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti