Željo i Sarajevo favoriti, Zrinjski i Široki autsajderi

Šta kladionice kažu o šansama naših predstavnika?

Željo i Sarajevo favoriti, Zrinjski i Široki autsajderi

Ove sedmice nastavljaju se evropska pretkola za Ligu prvaka i Europa ligu, a samim tim i naše klubove čekaju nova iskušenja u potrazi za evropskim bodovima, poboljšajem klupskog i državnog koeficijenta kao i prihodima od UEFA-e, koja u ranoj fazi nisu velika ali mnogo znače našim klubovima.

U okviru drugog pretkola Lige prvaka Zrinjski večeras igra protiv Maribora, dok u četvrtak drugo pretkolo Europa lige igraju Željezničar protiv Metalurga, Sarajevo protiv Haugesunda te Široki Brijeg protiv Mlade Boleslav. Zanimljivo je bilo pogledati koeficijente koje evropske i domaće kladionice nude za okršaje bh. predstavnika.

Zrinjski je večeras u blago podređenom položaju u odnosu na Maribor, iako dočekuje prvaka Slovenije u Mostaru. Na Maribor se nudi prosječki koeficijent 2,25, dok se pobjeda Zrinjskog vrednuje sa 2,75. Na prvu, u najboljoj poziciji se nalazi sarajevski Željezničar koji je favorit za pobjedu čak i u Skopju. Tako "kvota" na Plave varira između 2.05 i 2.20, dok bi eventualna pobjeda Metalurga utrostručila dobitak onome ko se odluči kladiti na njih.

Ništa lošije ne stoji ni drugi sarajevski klub. FK Sarajevo je u prvoj utakmici na Koševu protiv Haugesunda očekivano favorizovan rival, a nudi se prosječni koeficijent od 1.90. "Dvica" na Norvežane varira između 3.50 do čak 4.00. Ako je suditi po kladionicama, u daleko najnepovoljnijoj poziciji nalazi se Široki Brijeg čija bi eventualna pobjeda u Češkoj ulagaču donijela pravo bogatstvo. Koeficijent na viceprvaka BiH iznosi možda i nerealnih 7.00 do 7,50, dok je Mlada Boleslav izraziti favorit i na domaćina se nudi "kvota" od 1.30.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.