Zrinjski nemoćan u Armeniji

Širak slavio s 2:0

Zrinjski nemoćan u Armeniji

E. Škorić

Zrinjski je neslavno počeo evropsku avanturu, pošto je u gostima poražen od armenskog Širaka s 2:0 u prvom meču prvog pretkola Evropske lige.

Mostarski tim dobio je nezgodnog protivnika u žrijebu, ali su Plemići vjerovali da mogu do povoljnog rezultata na gostovanju u Armeniji.

Ipak, naš predstavnik poražen je s 2:0 i nalazi se u teškoj situaciji uoči revanša koji se igra za sedam dana u Mostaru.

Žeravica na početku prijeti domaćinu, ali puca pored gola, dok je Stamenković uzvratio u 13. minuti. Muminović je imao šansu za Zrinjski u 15. minuti, ali ostalo je 0:0.

U 18. minuti dolazi do promjene rezultata. Bougouhi je ušao s desne strane u kazneni prostor Zrinjskog, prevario je lažnjakom svog čuvara i onda pogodio mrežu Dujkovića.

Pokušavali su gosti da se do poluvremena vrate, ali pokušaji Todorovića, Filipovića i Muminovića nisu bili precizni.

Imali su gosti svoje šanse i u nastavku, ali su u 67. minuti primili drugi pogodak i opet je Bougouhi pogodio i to nakon greške Dujkovića. Filipović je imao dobru šansu u 70. minuti, odbranio je i taj pokušaj Ermanov.

Definitivno je ovih 2:0 težak rezultat za Zrinjski i male su šanse da Plemići izbore plasman u drugo prektolo, ali eto, ostaje nada će se dogoditi malo čudo narednog četvrtka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti