Amerikanac u hrvatskom dresu

Justin Hamilton igra za Hrvatsku

Amerikanac u hrvatskom dresu

M. Šljivak

Košarkaš Valencije Justin Hamilton igraće za Hrvatsku u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Ovaj 26-godišnji centar prihvatio je ponudu Košarkaškog saveza Hrvatske i nastupiće za naše susjede na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijadu, a koji će se održati u Njemačkoj.

Prethodnih godina dres Hrvatske su nosili Oliver Lafayette i Dontaye Draper, ali kako je centar Barcelone Ante Tomić odustao od nastupa za reprezentaciju, Hrvati su odlučili da angažuju pojačanje ispod koša.

Izbor je pao na sjajnog košarkaša Valencije, koji iza sebe ima respektabilnu evropsku karijeru uz nekoliko dobrih sezone i u NBA ligi.

Hrvatska će se za plasman u Rio boriti u grupi s Italijom i Tunisom, dok drugu grupu čine Grčka, Meksiko i Iran.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi