Češka razbila očajnu Hrvatsku

Košarkaška reprezentacija Hrvatske poražena u osmini finala

Češka razbila očajnu Hrvatsku

A. Beganović

U prvom susretu današnjeg programa osmine finala Evvropskog košarkaškog prvenstva Češka je nadigrala Hrvatsku (80:59).

Košarkaška reprezentacija Hrvatske neugodno je iznenadila. Očaljno su danas izabranici Velimira Perasovića odigrali susret sa Češkom i na kraju su zasluženo pretrpjeli poraz.

Česi su od samog početka susreta znali šta žele i kako je vrijeme odmicalo rasla je njihova prednost.

Nakon prvog poluvremena Češka je imala prednost od 17 poena (48:31) i u trećoj četvrtini se očekivala bolja igra Hrvatske. No, ništa od toga, odnosno i treći period Česi su riješili u svoju korist (17:12), pa su u posljednjih deset minuta ušli sa viškom od 22 poena.

U posljednju dionici Hrvatska je ušla nešto bolje, četiri minute prije kraja izabranici Velimira Perasovića stigli su na minus 13, no Česi se ubrzo bude i susret bez većih problema privode kraju.

Najefikasniji u redovima Češke bili su Vesely sa 20 i Jelinek sa 13 poena, dok su Bogdanović sa 12, te Ukić i Hezonja sa po 10 poena bili najefikasniji kod Hrvatske.

Evropsko prvenstvo, osmina finala:
Hrvatska - Češka 59: 80
HRVATSKA: Tomić, Rudež, Stipčević 8, Bogdanović 12, Šarić 4, Tomas, Ukić 10, Simon 9, Draper, Bilan 4, Žorić 2, Hezonja 10.
ČEŠKA: Benda 11, Auda 9, Pumprla, Hruban, Satoransky 10, Welsch 2, Houska, Barton 3, Jelinak 13, Sirina, Schlib 12, Vesely 20.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.