Budućnost ispustila pobjedu u Morači

Eurocup

Budućnost ispustila pobjedu u Morači

M. Šljivak

Košarkaši podgoričke Bdućnosti poraženi su večeras u Morači od ekipe Budivelnika rezultatom 77:75 u susretu 4. kola grupe I Eurocupa.

Budućnost je dominantno ušla u susret i već su nakon prvih deset minuta stvorili 12 poena prednosti 28:16, a tu razliku su imali i na poluvremenu nakoje su otišli rezultatom 49:37.

Budivelnik je u izjednačenoj trećoj četvrtini uspio smanjiti na deset poena prednosti 65:55, da bi u posljednjoj dionici gosti u potpunosti preokrenuli susret.

Zadnju dionicu su dobili  22:10, te su u uzbudljivoj završnici stigli do sasvim zaslužene pobjede, do koje ih je predvodio Leo Lyons sa 17 poena, dok je Čedomir Vitkovac kod domaćih ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.