Francuska preko Rusije do finala EP i OI

Francuska preko Rusije do finala EP i OI

A. Beganović

U finalu Evropskog košarkaškog prvenstva igrat će Španije i Francuska. Naime, nakon što je Španija u prvom polufinalnom susretu savladala Makedoniju, u drugom je Franczska bila bolja od Rusije (79:71).

Košarkaši Francuske su u drugom polufinalnom susretu Eurobasketa sasvim zasluženo savladali Rusiju. Tokom svih 40 minuta Parker i društvo su bili bolji, pogotovo se to odnosi na treću i četvrtu četvrtinu.

Francuzi su na odmor otišli sa pet poena viška (39:34), da bi u trećem periodu svoju prednost povisili na za ovaj susret velikih plus osam (55:47).

Kirilenko i društvo nisu se predavali, pokušavali su susret učiniti zanimljivijim, no ove noći u tome nisu uspjeli.

Kod Francuske najefikasniji su bili Parker sa 22, te Batum sa 19 poena, dok su kod Rusije najučinkovitiji bili Kirilenko sa 21, te Mozgov sa 12 poena

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije