Francuzi na Mundobasketu bez glavnih zvijezda

Francuzi na Mundobasketu bez glavnih zvijezda

E. Škorić

Selektor francuske košarkaške reprezentacije Vincent Collet izabrao je 24 kandidata za Svjetsko prvenstvo u Španiji.

Na spisku nema glavne zvijedze i košarkaša San Antonio Spursa Tonyja Parkera, koji je najavio da neće nastupati na SP-u u Španiji.

Nema niti Joakima Noaha, Iana Mahnimija i Ronnyja Turiafa. Međutim, na spisku je svejedno dosta dobrih igrača iz Evrope. 

Francuska će na Mundobasketu igrati u grupi A zajedno sa Španijom, Srbijom, Brazilom, Egiptom i Iranom. 

Spisak francuske reprezentacije za SP u Španiji:

Razigravači: Andrew Albicy (Paris-Levallois), Rodrigue Beaubois (Charleroi), Antoine Diot (Strasbourg), Thomas Heurtel (Laboral Kutxa)

Šuteri: Fabien Causeur (Laboral Kutxa), Nando De Colo (Toronto), Evan Fournier (Denver), Edwin Jackson (ASVEL), Pape Sy (Le Mans)

Krila: Nicolas Batum (Portland), Nobel Boungou Colo (Limoges), Mickaël Gélabale (Himki), Charles Kahudi (Le Mans)

Krilni centri: Boris Diaw (San Antonio), Adrien Moerman (Limoges), Florent Piétrus (Nancy), Kim Tillie (Murcie)

Centri: Alexis Ajinça (New Orleans), Rudy Gobert (Utah), Joffrey Lauvergne (Partizan), Johan Passave-Ducteil (Nanterre), Johan Petro (Limoges), Kevin Séraphin (Washington), Ali Traoré (Amchit)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.