Kyrie Irving seli u Knickse?
Foto: EPA

Trejd za Carmela Anthonyja

Kyrie Irving seli u Knickse?

M. Šljivak

Zvijezda Cleveland Cavaliersa Kyrie Irving (25) odlučio je da napusti klub.

Kyrie ne želi više da bude u sjeni LeBrona Jamesa i od rukovodstva Cavsa je zatražio trejd, pa ćemo sjajnog beka od naredne sezone vjerovatno gledati u nekom drugom timu.

Nova destinacija za Irvinga bi mogli biti New York Knicksi. Tim iz Velike jabuke je, po navodima ESPN-a, spreman ponuditi Carmela Anthonyja i buduće pikove prve runde NBA drafta.

Knicksi bi mogli biti sjajna opcija za Kyrieja. Ovoj ekipi je potreban novi vođa, koji bi izvadio ekipu iz sivila, što Carmelo Anthony nije uspio.

Sigurno je da će Cavsi dobiti veliki broj ponuda za Irvinga. Za sada je New York prvi reagovao, a u narednih nekoliko dana biće poznato gdje će ovaj sjajni košarkaš nastaviti karijeru.

Kyrie Irving je u NBA ligu stigao kao prvi pik drafta 2011. godine. Nekadašnja zvijezda Duke univerziteta je opravdao sva očekivanja od prvog pika i godinama je jedan od najboljih igrača lige.

Osvojio je i naslov prvaka 2016. godine, a u karijeri je na prosjeku od 21,6 poena po meču.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi