Njemački velikan želi dovesti Kikanovića

Alba se zanima za Kikanovića

Njemački velikan želi dovesti Kikanovića

E. Škorić

Njemački velikan Alba iz Berlina želi da dovede bh. reprezentativca Elmedina Kikanovića.

Prema informacijama do kojih je došao Sportando, njemački bivši prvak razmišlja o dovođenju našeg centra.

Albi je neophodan novi igrač u reketu, a pored Kikanovića klub je zainteresivan i za Bogdana Radosavljevića, Srbijanca koji je igrao za mlađe njemačke selekcije.

Kikanović je prošlu sezonu proveo u francuskom Nancyju, u čijem je sastavu prosječno ubacivao 17.9 poena uz 6.3 skoka po utakmici, a prethodno je nastupao za ruski Enisey.

On će igrati za bh. reprezentaciju na Eurobasketu u Francuskoj u septembru, a ponikao je u tuzlanskoj Slobodi. Pored Eniseyja i Nancjya, nosio je tri sezone i dres beogradske Crvene zvezde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.