Toronto i Atlanta na korak od drugog kruga

Odigrane dvije utakmice u NBA

Toronto i Atlanta na korak od drugog kruga

Toronto Raptors i Atlanta Hawks poveli su sa po 3:2 u prvoj rundi play-offa najjače košarkaške lige na svijetu. 

U noći sa utorka na srijedu Toronto Raptors je na domaćem parketu savladao Indianu rezultatom 102:99 i to ponajviše zahvaljujući odličnoj posljednjoj četvrtini koju je domaći sastav dobio sa 25:9 i tako poveo u seriji sa 3:2.

Jedan od najzaslužniji za trijumf Toronto Raptorsa bio je DeRozan koji je za vrijeme provedeno na parketu ubacio 34 poena, a pratili su ga Lowry sa 14, Valanciunas sa 11, te Biyombo sa deset poena i 16 skokova.

Poraženoj Indiani ovaj put nije pomogao ni fantastični George koji je postigao 39 poena uz po osam skokova i asistencija, dok je Hill dodao 15. 

Razloga za slavlje imali su i košarkaši Atlante nakon što su savladali Boston sa uvjerljivih 110:83 i tako poveli sa 3:2 u seriji. 

U trećoj pobjedi najefikasniji je bio Scott sa 17 poena, dok su Teague i Bazamore ubacili po jedan manje, a kod Bostona bolji od ostalih bio je Turner sa 15 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti