Unics u neizvjesnoj završnici stigao do prve pobjede

Euroliga

Unics u neizvjesnoj završnici stigao do prve pobjede

Edmir Škorić

Košarkaši Unics Kazana u jednoj neizvjesnoj utakmici savladali su Anadolu Efes sa 67:64 u susretu šestog kola grupe A Eurolige.

Unics je u šestom kolu Eurolige upisao drugu pobjedu i to jako, jako teško. Gosti iz Turske su vodili dobar dio utakmice i bili bolji, ali je sama završnica pripala Rusima.

Anadolu Efes je na kraju prve četvrtine vodio 18:14. Sredinom druge dionice gosti su imali i dvocifrenu prednost (34:24), ali su na poluvremenu imali plus šest (34:28).

U nastavku, u trećoj dionici prvenstveno, gosti su bili daleko bolji. Deset poena prednosti imali su i na kraju treće dionice (53:43). Uslijedila je sjajna serija Unicsa početkom zadnje dionice, pa je ruski tim vodio 58:55.

U neizvjesnoj završnici bolje se snalaze domaći i dolaze do prve pobjede. Keith Langford je predvodio Unics sa 19 poena, D’or Fischer je ubacio 16. Kod gostiju je Dario Šarić ubacio 13, a Matthew Janning 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.