Joao Felix ne vjeruje šta mu se dešava: "Svlačionica ga ne želi"

Portugalcu sve ide nizbrdo

Joao Felix ne vjeruje šta mu se dešava: "Svlačionica ga ne želi"

Edmir Škorić

Iako je velika zvijezda, trenutno je navodno kompletna svlačionica Atletica odlučna da ne primi Portugalca, za kojeg više nema mjesta niti u Barceloni.

Joao Felix je u Atletico Madrid stigao u ljeto 2019. iz Benfice, gdje je bio jedna od vodećih figura i s kojom je osvojio portugalsko prvenstvo u sezoni 2018./2019. Španski klub za njega je platio 127 miliona eura.

Činilo se kao dobro mjesto za Felixa da se dalje razvija kao fudbaler, ali nije se uspio dobro uklopiti u tim Diega Simeonea. Zatim je posuđen Chelseaju. Portugalac je tamo stigao u janauru 2023. godine i isprva je bio planiran konačni transfer u Londonu, ali je završio s četiri pogotka u 20 utakmica i klub je odustao od tih planova.

Ovaj 24-godišnjak završio je posudbu Chelseaju krajem juna prošle godine i vratio se u Atletico Madrid. Tamo se vrlo brzo pokazalo da će sezonu 2023./2024. ponovo morati provesti u drugom klubu.

Početkom septembra prošle godine došao je u Barcelonu na jednosezonsku posudbu. U aktuelnoj sezoni nastupio je u ukupno 41 utakmici, postigao je 10 golova i upisao šest asistencija. Posudba u ekipi koju vodi Xavi istječe krajem juna ove godine, a njegov ugovor s Atleticom tačno tri godine kasnije.

Oglasi

No, sve ukazuje na to da će Portugalac na ljeto morati potražiti novog poslodavca, budući da se ne nalazi u planovima Xavija za narednu sezonu.

Ali problem za Felixa je taj što ga neće ni u Madridu. Naime, Marca prenosi da Diego Simeone ne vidi Felixa u svojim redovima, a da također ni igrači ne žele da se on vrati. Felix je do sada odigrao ukupno 131 utakmicu za Atletico Madrid, u kojima je postigao 34 gola i 18 zadnjih dodavanja.

Sada kada ga neće ni Xavi, a ni Simeone, postavlja se pitanje gdje će na kraju bivši igrač Benfice nastaviti karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo, još 18. jula prošle godine Felix je izjavio pred kamerama da isključivo sanja dres Barcelone. Skoro dvije sedmice kasnije, ta želja mu se i ostvarila i zaigrao je za velikana s Camp Noua.

Naravno te riječi su dodatno razbijesnile sve na Wanda Metropolitanu, a navijači ga dočekuju kao izdajnika, tako da je gotovo nemoguće očekivati da ponovo obuče dres Jorgandžija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi