Deveta etapa Holanđaninu Weeningu

Pobjedio Italijana Malacarnea

Deveta etapa Holanđaninu Weeningu

Holanđanin Pieter Weening pobjednik je devete etape biciklističke utrke ovogodišnjeg Gira. Dionicu dugu 172 kilometara od Luga do Sestola, Weening je prošao od za četiri sata, 25 minuta i 51 sekundu.

U vremenu pobjednika ciljem je prošao i drugoplasirani Talijan Davide Malacarne. Na trećem mjestu sa 42 sekunde zaostatka bio je Talijan Domenico Pozzovivo.

Weening ima već jednu etapnu pobjedu na Giru, to je bila peta etapa 2011. godine. Pored toga Holanđanin je bio najbrži 2005. godine u osmoj etapi Toura. U ukupnom poretku vodi Australac Cadel Evans ispred Kolumbijca Rigoberta Urana (+57) i Poljaka Rafala Majka (+1:10).

Rezultati 9.etape:
1. Pieter Weening (Hol, Orica) 4:25:51
2. Davide Malacarne (Ita, Europcar) isto vrijeme
3. Domenico Pozzovivo (Ita, AG2R) +0:42
4. Diego Ulissi (Ita, Lampre) +1:08
5. Rigoberto Uran (Kol, Omega Pharma-Quick-Step) +1:08...

Ukupni poredak:
1. Cadel Evans (Aus, BMC Racing) 38:45:34
2. Rigoberto Uran (Kol, Omega Pharma-Quick-Step) +0:57
3. Rafal Majka (Pol, Tinkoff - Saxo) +1:10
4. Domenico Pozzovivo (Ita, AG2R) +1:20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti