Bh. rukometaši nemoćni u Valladolidu

Kvalifikacije za EP

Bh. rukometaši nemoćni u Valladolidu

E. Škorić

Bh. rukometaši večeraas su poraženi u Valladolidu od Španije rezultatom 30:21 u meču prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Španija je bila veliki favorit i bilo je jasno da naši momci na ovom gostovanju neće imati puno šansi. Španija je iskoristila ulogu favorita, lako došla do pobjede, a mi se morao okrenuti Austriji.

Počelo je sjajno za izabranike Bilala Šumana. Poveli smo, održavali prednost, bili egal s domaćinom, a Španija je tek u 16. minuti stigla do prvog vodstva, kada je Sole pogodio za 5:4, a ubrzo je Furija imala plus dva, po prvi put na meču.

Onda je uslijedila jedna kriza u našoj igri, nismo mogli ništa da realizujemo, dok je Španija lagano zabijala golove. Na kraju, prvih pola sata završeno je rezultatom 12:6 za domaću selekciju.

Ni nastavak ne donosi neke znatne promjene u našoj igri. Bili smo nesigurni, spori, Španci su brzim napadima lako dolazili do pogodaka i njihova prednost bivala je sve veća kako se odmicao kraj meča.

Na kraju, upisali smo očekivan poraz od jedne jake evropske reprezentacije, a naša šansa su mečevi protiv Austrije i Finske. Podsjetimo, za četiri dana dočekujemo Austriju, a prve dvije ekipe iz grupe idu na Evropsko prvenstvo u Hrvatsku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi