"Korkarić je u ratu bio moj gost, neka ljudski primi poraz"

Trener Zrinjskog Zdravko Medić za SportSport.ba

"Korkarić je u ratu bio moj gost, neka ljudski primi poraz"

E. Škorić

Zuhdija Korkarić, trener Bosne, imao je šta da kaže na račun suđenja i atmsofere u Mostaru, a nakon toga se oglasio i trener Zrinjskog Zdravko Medić.

Podsjetimo da je Zrinjski u Mostaru sa 27:21 pobijedio Bosnu, a gosti iz Sarajeva su odmah nakon meča kazali da su oštećeni, dok je trener Studenata Zuhdija Korkarić za SportSport.ba istakao da je "u Mostaru sve bilo nesportski i da je sramota ovako pobijediti". 

"Kada dobijem video, pogledaću šta se sve dešavalo, ali koliko se sjećam, suđenje je bilo idealno i mislim da niko nije oštećen. Možda su sudije napravile par grešaka, ali nikome to nije išlo u prilog. Možda je  bilo jedno pretjerano isključenje za Bosnu, a u drugom dijelu utakmica je bila čvrsta i puna nervoze i mi smo u svakom slučaju htjeli proći dalje. Bilo je puno kontakata, puno igre, faulova, udarca pod faulovima, koji sudije nisu vraćali ni nama, a ni njima", rekao je Medić za SportSport.ba, pa onda odgovorio Korkariću.

"Zule (Zuhdija Korkarić, op.a) i ja smo dobri prijatelji. U nesretnom ratu je u Metkoviću šest mjeseci sa suprugom i djetetom boravio kod mene. Prijatelji smo, ali mogu mu poručiti da treba ostati gospodin i kada se pobijedi, a i kad se izgubi. I mi smo od njih nekidan izgubili. a suđenje je bilo isto. Nažalost, u našoj ligi kao domaćin uvijek očekuješ malu pomoć sudija. Nama su sudili iz Cazina, mada nije baš uobičajeno da Bošnjaci sude kada igraju Hrvati i Bošnjaci i slično. I ja sam sudiji iz Cazina prišao nakon meča, iako smo izgubili, pa mu čestitao na odrađenom poslu i poželio sve najbolje, baš kao i golmanu Sidiku Omeroviću, koji je u tom meču branio nevjerovatno i ja to u svojoj karijeri nikad prije nisam vidio. Zuleta sam zagrlio kao prijatelja i čestitao mu. Kada smo izgubili u prvoj utakmici Kupa u Sarajevu, također sam prilazio i čestitao, mada je i tu bilo grubosti na rubu incidenta. No, to je rukomet i ako niste spremni za takve stvari, a to igračima stalno govorim, onda odustanite. Zuhdija ne treba da se ljuti, vidio sam da mi je kiselo sa zakašnjenjem čestitao".

"Bosna se digla, ima samopouzdanje, igra lijepo, ali ne možeš zavisiti od toga hoće li ti golman odbraniti 20 ili više lopti. Jednostavno, večeras je atmosfera bila dobra, mi smo željeli proći dalje u Kupu i ne vidim da je išta bilo nesportski. Još jednom želim Korkariću poručiti da ostane veliki i nakon poraza i da ne treba da se ljuti na moju ekipu", istakao je Medić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi