Marković: Pobijedili smo Islanđane u svim segmentima

Selektor Dragan Marković oduševljeno je govorio pred novinarima po dolasku na Međunarodni aerodrom u Sarajevu, a kako i ne bi kada je bh. reprezentaciju odveo na SP u Katar naredne godine.

"Vjerovao sam u ove momke, osjećao njihov kvalitet i šta mogu. Njihovo vrijeme tek dolazi. Ispala je prava senzacija, ali nama je zadatak za budućnost da igramo s velikima. Sigurno imamo lijepu budućnost. Ne smijemo se uspavati ovim rezultatom, treba nam puna koncentracija za kvalifikacije. Sada nas čeka teška utakmica protiv Bjelorusije u kvalifikacijama. Oni su izuzetno težak protivnik. Mogu svakoga iznenaditi. Moramo se dobro pripremiti za tu utakmicu i Dansku", kazao je Marković, dodavši:

"Vidjeli ste da smo sigurno zeleni za velike utakmice u nekim fazama. Oni su se odlučili na tuču koju smo mi bez razloga prihvatili. Pasao im je pritisak publike, pa i neke kardinalne pogreške sudija. Islanđani su se vratili sretno u susret, ali po meni su trebali doživjeti pravi spektakl. To je sigurno nama veliko iskustvo".

"Čime se služe velike reprezentacije? Neću vam reći kakav je bio smještaj, kakva je bila hrana... Mi smo bili dostojanstveni. Pobijedili smo ih u svim segmentima, i ljudskim i sportskim", dodao je popularni Marka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.