Remi Vardara i HSV-a, poraz PSG-a u Sloveniji
Foto: EPA

Osmina finala Lige prvaka

Remi Vardara i HSV-a, poraz PSG-a u Sloveniji

E. Škorić

Ovog vikenda igraju se prve utakmice osmine finala rukometne Lige prvaka.

U subotu su odigrane tri utakmice. Poljski Targi Vive Kielce je sa 32:28 pred svojim navijačima slavio protiv njemačkog Rhein-Neckar Löwena. Lijewski je predvodio domaće sa devet golova. Goretzki je briljirao kod gostiju sa sedam golova.

PSG će u Parizu napadati dva gola zaostatka protiv Gorenja, koje je u Velenju slavilo sa 30:28. Mario Šostarić je s devet golova predvodio Slovence. Melić je u sastavu PSG-a postigao sedam golova. Podsjetimo da je riječ o Crnogorcu koji je nekad nosio dres PSG-a. 

Makedonski Vardar i njemački HSV su remizirali rezultatom 28:28. Dibirov je kod domaćih sa devet golova bio najbolji, dok je isti broj golova, ali na suprotnoj strani, postigao Schröder.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.