RK Kakanj doveo pet novih igrača

Ambicije su plasman u Premijer ligu

RK Kakanj doveo pet novih igrača

D. Kurbegović

Zimski prelazni rok, koji je trajao od 1.do 10.januara, vodstvo RK Kakanj iskoristilo je za dovođenje pet novih igrača koji bi trebali pomoći klubu da sačuva vodeću poziciju i izbori povratak u premijerligaško društvo.

Da novo rukovodstvo RK Kakanj, doista ima premijerligaške ambicije, dokaz je angažovanje pet novih igrača, koje predvodi iskusni Eldin Hajdarević, koji je bio reprezentativac BiH. Hajdarević igra na poziciji desnog krila, a u svojoj bogatoj karijeri nastupao je u sarajevskoj Bosni, Dramenu(Norveška), Slobodi Solani, Konjuhu i Krajini iz Cazina iz koje je došao u Kakanj. Mnogo se očekuje i od lijevog beka Armina Gušića, dosadašnjeg člana sarajevske Bosne, kao i od Aleksandra Damjanovića, koji je došao iz Konjuha.

Novi članovi Kaknja su i golman Samir Lilić, koji je došao iz Čelika, a ranije je branio boje sarajevske Bosne i Igmana i on bi trebao biti zamjena za Miodraga Čuturu s kojim nije produžena suradnja. Posljednja prinova je mladi Đole Kalamanda (01.01.1997.) koji je ponikao u Čelincu i igra na poziciji pivota.

Rukometaši Kaknja s pripremama za nastavak prvenstva kreću u utorak 17.januara. Pored prvog trenera Nedžada Zaimovića i njegovog pomoćnika Selmira Šestovića, u stručni štab angažovan je i profesor Mirza Demir, koji će biti zadužen za kondicionu pripremu igrača što se također može nazvati pojačanjem s obzirom na reference koje posjeduje ovaj trener. Kao što je poznato, on je prošlog ljeta ovu dužnost obnašao u reprezentaciji Hrvatske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti