Tahirović na čelu RS BiH, usvojen finansijski izvještaj

Održana Skupština Rukometnog saveza BiH

Tahirović na čelu RS BiH, usvojen finansijski izvještaj

A. Beganović

Legendarni bosanskohercegovački rukometni golman Enid Tahirović izabran je u Izvršni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine i u narednom periodu će obnašati funkciju predsjednika RS BiH.

Danas je održana izvještajno-izborna Skupština Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, a na istoj su bila prisutna 103 delegata.

Na samom početku Skupštine generalni sekretar Rukometnog saveza BiH, Smajo Karačić, podnio je redovni i finansijski izvještaj i oba su jednoglasno usvojena.

Osim Tahirovića, koji je bio prijedlog Smaje Karačića u Izvršni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine iz bošnjačke komponente izabrani su Adnan Šteta, Edvin Beganović i Tajma Kapić, dok skod prredstavnika hrvatske i srpske komponente nije bilo nikakvih promjena.

"Moja velika želja je bila da u Izvršni odbor uđu nekadašnji istaknuti bosanskohercegovački rukometaši i žao mi je što nije prošao Jasmin Mrkonja. Također sam zadovoljan i što su članovi Skupštine usvojili moj redovni i finansijski izvještaj", između ostalog je za SportSport.ba istakao generalni sekretar Smajo Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.