"Za kvalitetniji rukomet moramo imati bolje krilne igrače"

Trener RK Čelik za SportSport.ba

"Za kvalitetniji rukomet moramo imati bolje krilne igrače"

Dino Kurbegović

Rukometaši Čelika nisu uspjeli da potvrde pobjedu iz Dervente i sinoć su u zeničkoj Areni poraženi od Krivaje, tako da će na reprezentativnu pauzu crno-crveni otići sa skorom od tri pobjede i četiri poraza.

Trener Zeničana Bojan Crnomarković nakon utakmice bio je malo razočaran, ali i svjestan je da njegova ekipa nema visok kvalitet, te širinu u igračkom rosteru za nešto više od trenutne pozicije na tabeli.

"Za mene ovaj poraz nije ništa novo nismo imali dovoljno vremena da oporavimo ekipu od utakmice s Derventom. Mi imamo mali izbor kvalitetnih igrača što se pokazalo i protiv Krivaje.Nemamo širok roster, nedostatak kvaliteta je evidentan, fulamo mnogo zicera, a to prave ekipe i igrači to ne rade. Devet bodova u ovih 7. kola u ovom rasporedu nije tako loše, žao mi je samo što nismo ovjerili ovu pobjedu u Derventi" ističe Crnomarković.

U reprezentativnoj pauzi slijede analize, a klubu su potrebna i pojačanja, posebno na krilnim pozicijama.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Fale nam kvalitetni krilni igrači, ne možete igrati moderan rukomet ako nemate dobra krila. Mi to trenutno nemamo i to nam predstavlja trenutno problem, ali šta ćemo sad imamo to što imamo.Pokušat ćemo što bolje iskoristiti pauzu, kako bi u nastavku prvenstva osvojili što više bodova. Nama su potrebna pojačanja, em imamo mnogo igrača koji su umišljeni, a pojedinci koji su stigli u klub prošle sezone su ispali iz lige", kazao je za SportSport.ba Bojan Crnomarković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi