Berdych vratio sve na početak

Očekivano u Beogradu 1:1

Berdych vratio sve na početak

Kako se i očekivalo, prvi dan finala Davis Cupa u Beogradu je završio 1:1. Bod za Češku osvojio je Tomas Berdych koji je savladao Dušana Lajovića 6-3, 6-4, 6-3.

Lajović se trudio, pokušavao je nešto napraviti, ali je Berdych meč od početka držao pod kontrolom. Uspio je Lajović doći na 0:30 u sedmog prvog seta, ali je onda Berdych dodao gas za 6-3. Opet je Lajović imao svoju polupriliku 0:30, ali je Čeh vrlo brzo napravio break za 3-2. Sa dva breaka je Berdych osigurao veliku prednost, a posao je zaključio odmah na početku trećeg. Sa ranim breakom je poveo 2-0 Berdych i posao je završio vrlo brzo, nakon jednog sata i 54 minute igre.

Srbija - Češka 1:1
Đoković - Stepanek 7-5, 6-1, 6-4
Berdych - Lajović 6-3, 6-4, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.