Federer: Đoković je bio bolji u ključnim trenucima meča

Švicarac nakon poraza u finalu Indian Wellsa

Federer: Đoković je bio bolji u ključnim trenucima meča

Roger Federer je sinoć u finalu Indian Wellsa poražen od Novaka Đokovića rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:7. 

Nakon meča Roger Federer je istakao kako nije previše razočaran, te da su mu prethodne pobjede pomogle da se lakše nosi sa porazima u finalnim mečevima. 

"Sve zavisi iz kojeg ugla gledate. Teško je kada uložite mnogo truda, a trofej vam izmakne za nekoliko poena. To je razočarenje i bio sam na toj strani medalje mnogo puta, ali mnogo češće sam bio na pobjedničkoj. Možda to čini poraze lakšim," rekao je Federer, a potom se osvrnuo i na sam meč: 

"Bio je to zanimljiv kraj meča, nema sumnje. Uspio je u finišu da drži loptu u terenu, a ja sam pravio greške u ključnim trenucima. Mislim da je Novak najbolje odigrao ključnih 20-30 minuta meča sredinom drugog i početkom trećeg seta," rekao je Federer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.