Navijači Legije zapalili kafić s navijačima Ajaxa

Užasne scene

Navijači Legije zapalili kafić s navijačima Ajaxa

M. Šljivak

Navijači Legije iz Varšave poznati su kao izuzetno nasilni, a sinoć su još jednom pokazali da im nikako nije mjesto na ulicama.

Prije utakmice šesnaestine finala Evropske lige protiv Ajaxa, odlučili su se na napade na gostujuće navijače, a sa ulica Varšave dolaze zaista užasne scene.

Tako su sinoć bakljama zapalili jedan od kafića gdje su se nalazili navijači tima iz Amsterdama, a samo je sreća spasila goste ovog lokala.

Uspjeli su gosti izbaciti baklje na ulicu i zatvoriti vrata, a potom je reagovala i policija, koja je rastjerala huligane.

Pored Legijinih huligana u napadu su učestvovali i navijači holandske ekipe Ado Den Haag, koji mrze navijače velikana iz Amsterdama i odlučili su na ovaj način da im nanesu zlo.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Zaista užasne scene koje je teško opisati bilo kakvim riječima.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti