Jansrud nakon pregleda dobio zeleno svjetlo za spust
Foto: epa.eu

Nakon povrede ramena

Jansrud nakon pregleda dobio zeleno svjetlo za spust

Kjetil Jansrud je u četvrtak u utrci super G-a završio na četvrtom mjestu, sa identičnim vremenom kao i Austrijanac Matthias Mayer.

Norvežanin je dobro prošao, a malo mu je nedostajalo da izleti sa staze. Nakon jednog jakog sudara sa kapijom koju je Jansrud razbio ramenom u ciljnoj ravnini se odmah požalio na bolove.

Ipak, pregledi su pokazali da povreda nije ozbiljnije prirode, te da će trenutni lider Svjetskog kupa u super veleslalomu i drugoplasirani u generalnom poretku nastupiti u subotu u utrci spusta.

Jansrudovo zdravstveno stanje je "okej" prema informacijama iz Skijaškog saveza Norveške, tako da nema prepreka za njegov nastup u spust za koji je trening danas od 18 sati po centralno-evropskom vremenu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.