Kingsi od 0:3 do 3:3, Penguinsi prošli dalje

NHL liga

Kingsi od 0:3 do 3:3, Penguinsi prošli dalje

Edmir Škorić

Iako su gubili 3:0, Los Angeles Kingi uspjeli su izjednačiti seriju doigravanja protiv San Jose Sharksa na 3:3.

Tako su Kingsi postali tek deveta momčad u povijesti doigravanja NHL lige koja je od 0:3 došla do 3:3. Oni su pred svojim navijačima sinoć s 4:1 savladali Sharkse, a u srijedu imaju priliku da postanu četvrta NHL ekipa koja je prošla dalje nakon tri poraza.

Justin Williams je doveo Los Angeles u vodstvo, ali su gosti izjednačili u 13. minuti preko Shepparda. Do kraja je Williams postigao još jedan gol za domaće, a Kopitar je postavio konačnih 4:1 u 13. minuti posljednje trećine.

Minnesota je Wild je pred svojim navijačima razbila Colorado Avalanche sa 5:2 i tako izjednačila seriju na 3:3. Parie je bio dvostruki strijelac za domaće, pogađali su još Granlund, Pominville i Scandella, a na drugoj strani Stastny i Holden, obojica s igračem više. 

Pobjednik ovog para igrat će protiv aktuelnog prvaka Chicago Blackhawksa.

U polufinale Istoka plasirao se Pittsburg, koji ej sa 4:3 u gostima savladao Columbus Blue Jacketse. Ruski reprezentativac Jevgenij Malkin postigao je hat-trick za Penguinse, koji su umalo prokockali 4:0 vodstvo.

U polufinalu će Pittsburgh igrati protiv boljeg iz susreta New York Rangers - Philadelphia Flyers (3:2). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.