Je li to Ukrajinac zaslužio? Ancelotti Luninu zabija nož u leđa!

Za finale Lige prvaka

Je li to Ukrajinac zaslužio? Ancelotti Luninu zabija nož u leđa!

Eldar Ganibegović

Iako je prije početka sezone Andriy Lunin bio tek treći izbor, kroz cijelu sezonu sjajno brani i s Realom je na korak do trećeg trofeja. No, Carlo Ancelotti bi uslovno rečeno mogao da mu zabije nož u leđa.

Real Madrid se plasirao u finale Lige prvaka. U dvije utakmice je s ukupnih 4:3 u polufinalu izbacio minhenski Bayern.

Još od grupne faze na golu stoji ukrajinski golman Andriy Lunin, koji je silom prilika ove sezone postao prvi golman Kraljevskog kluba.

Na početku sezone je ligamente pokidao belgijski golman Thibaut Courtois, da bi Real Madrid odmah reagovao i doveo Kepu iz Chelseaja.

No i on se povrijedio i onda je na gol morao stati Andriy Lunin, te je svoju šansu iskorostio na najbolji mogući način.

Osvojio je s Real Madridom španski Superkup, a prije nekoliko dana je pobjedom protiv Cadiza ovjerena i titula prvaka Španije.

Oglasi

Real Madrid tako ima šansu da 1. juna osvoji treći trofej u sezoni, kada će u finalu Lige prvaka na Wembleyju igrati protiv Borussije Dortmund.

Španski mediji prenose kako bi Carlo Ancelotti mogao da napravi jednu veliku promjenu kada je ta utakmica u pitanju, a tiče se čuvara mreže.

Naime, kao prvi izbor za finale Lige prvaka mogao bi da bude oporavljeni Thibaut Courtois, što je sigurno veliko zabijanje noža u leđa Andriyju Luninu koji je iznio cijelu sezonu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ostaje naravno da vidimo šta će biti jer ima još tri sedmice do velikog finala. S ljudske strane gledano, Lunin bio trebao da bude na golu, ali posao je neka sasvim druga stvar. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Oblivion
Lunin prelazi u Manchester United slijedece sezone. Tibo je prirodan izbor jer je bolji golman i ima vise iskustva, na kraju krajeva, Lunin je primio jeftin gol u Minhenu od Sanea u svoj ugao, koji svaki vrhunski golman mora odbraniti.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi